Fie ca discutam de un spatiu de joaca public sau privat, amenajarea lor la ultimele standarde de siguranta si protectie este obligatorie conform legislatiei in vigoare.

Daca doresti sa amenajezi un spatiu de joaca, trebuie sa stii inca de la bun inceput care sunt care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont:

Dimensiunea spatiului de joaca si suprafata totala

Pentru a avea o vedere de ansamblu cat mai buna asupra suprafetei unde trebuiesc instalate locurile de joaca, trebuie sa stii suprafata exacta a acesteia si de asemenea lungimea fiecarei laturi.

Cel mai usor este sa iti faci o schita asupra terenului pe o coala de hartie, trasand fiecare latura si dimensiunea acesteia.

Dupa ce cunosti toate detaliile, trecem la urmatorul pas:

Alegerea tipului de strat suport si suprafata antitrauma
Cand discutam de straturile suport ale suprafetei, avem mai multe variante.
Piatra concasata si nisip, ambele compactate intr-un strat de 10-15 cm cumulat, beton, turnat intr-un strat gros de 10 cm sau doar piatra concasata sau nisip, la fel compactate.

Cand discutam de nisip sau piatra concasata, trebuie sa stii ca necesatitatea compactarii lor este esentiala. In lipsa unei compactari eficiente, risti ca de-a lungul timpului sa observi usoare denivelari ale suprafetei, fiind inestetic si in functie de suprafata antitrauma aleasa chiar si periculor. Aceste doua materiale se folosesc in general cand se opteaza pentru dalele din cauciuc cand vine vorba de suprafata antitrauma.

Betonul este recomandat cand optezi pentru acoperirea de tip tartan (vezi mai multe detalii aici), acesta fiind obligatoriu pentru instalarea aceste suprafete.

Stabilirea varstei celor mici care urmeaza sa se joace in respectivul loc
Avand o gama foarte variata de modele pentru fiecare tip de echipament pentru joaca, trebuie sa stii varsta copiilor, astfel incat sa alegi produsele care se incadreaza nevoilor tale. Categoria de varsta variaza de la model la model dupa cum urmeaza: 3-14 ani, 4-14 ani, 2-14 ani, 7-14 ani, 13 ani< etc.

Buget

In functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, iti punem la dispozitie cele mai bune produse astfel incat proiectul tau sa fie finalizat cu succes. Multitudinea de modele si tipuri de echipamente pentru amenajarea locului de joaca, te ajuta sa iti amenajezi locul, dupa nevoile tale, beneficiind de produse de cea mai buna calitate, la pret de producator.

Pentru mai multe detalii, nu ezita sa ne suni la numarul de telefon ———- sau sa ne scrii la adresa de email : —————